11 Mart 2011 Cuma

Karışığım

Blogumu yazmaya başladığım ilk zamanlarda bana bir Mim göndermişti Sevgili Sünter Annem :) bir türlü cevaplayamamıştım ve içimi kemirmişti resmen.Mim'in konusu şu ; kitaplığınızın karşısına geçin derin nefes alın kitaplarınıza dokunun ve birini seçin ben izin verirseniz biraz değişiklik yaptım. Yollarda bana eşlik eden bir çok blog arkadaşımında okuduğu Elif Şafak ''Firarperest'i '' tercih ettim hem mimin konusu 55.sayfadaki beğendiğim bir paragrafı yazıcam hem de okurken altını çizdiğim yerleri paylaşıcam :)



'' Bir genç kız.Yüreği körpe,adımları narin.Ömrü uzundu belki,uzun ve renkli,halbuki kader çizgisi yarım.Üzerinde öğrenci kıyafeti.Lisedeydi.Henüz 17 yaşında.Öyle bir yaş ki zor,hem de ne zor.Ne çocuksun,ne kadın.Ne küçük diye severler,ne büyük diye dinlerler.Yalnızlığın en yoğun hissedildiği yıllar bunlar.Halbuki herkes yalnız aslında.Onu bilmezsin.Bir tek senin başına gelmiş zannedersin.Halbuki herkesin kalbi sırça.Onu da bilmezsin.Bir tek seninki bu kadar acır zannedersin.Ne bu dünyanın içinde,ne ötesindesin.''  55.syf.-bir genç kızın intiharı.

'' Uzaktan sevmek daha güzeldir bazen.Ne incitir,ne acıtır.Ne yaralar,ne kanatır.Gözlerinle görmediğin ama sesini duyduğun,varlığıyla huzur bulduğun bir denizin yakınında yürümek gibidir böyle sevmek...Uzaktan sevmek en güzeldir bazen. '' 39.syf. - uzaktan sevmek.

'' Arkadaş çiseleyen bir yağmur ise,dost bir fırtına demek.Parçaları yerinden söken,tozu dumana katan,insanı sarsıp kendine getiren.''
''Dost umut demektir.Faniliğinle,eksikliğinle,kusurlarınla,takıntılarınla çok daha barışık hale getirir seni.Dostun seni seviyordur ya,aynen bu halinle seviyordur ya,sen de kendini daha çok sevmeye başlarsın.Onun gözünden kendine bakarsın. ........''  71.syf.  - kadife dostluklar,dikenli aşklar.

''Hayatımız ya geleceği planlamakla geçiyor ya geçmişi hatırlamakla.En az yaşadığımız hakikat, ''şu an ''ın hakikatidir aslında.Bir kapısı geçmişe,bir kapısı geleceğe açılan ''an''ın ismi ise ''dem.''İçinde önceki ve sonraki zamanın olasılıklarını taşıyor.Bu yüzden dervişler tekrar eder durmadan,''dem bu demdir dem bu dem...''  67.syf. -zamanla yarışan kadınlar.

Kitapdan beğendiğim kısımları yazdım bunlar okurken altını çizdiklerim daha çizdiklerim çok ama.yerimiz dar :) belki henüz okumayanlar için merak uyandırır.Ben severek okudum.Aslında kitap okumayı seviyorum geç alıştığım bir özellik bu :( ama bu aralar ruh halimin gidip gelmelerinden dolayı pek sık okuyamıyorum okuyabilen arkadaşlarıma bir özeniyorum ki sormayın :)

Sevgili Meyra da bu konuda bir Mim yollamıştı bana şu yazısında ; ''Okuma serüveninizde unutamadığınız,hayatınızın bir dönemine, özellikle de çocukluğunuz ilk gençliğinizin hayal dünyasının oluşumunu etkileyen yazar kim ? Hangi kitabı elinize aldığınızda döner gidersiniz o günlere ?''

Aslında şu kitap desem yalan olur ama benim kitap sevgim ya da kitap okuma alışkanlığım biraz geç başladı :(
lisedeyim edebiyat öğretmenimiz bir ödev vermişti bir kitap okunacak ve özeti çıkacak diye klasik ödev ama sınıf geçme durumu var yani eee malum bitirmek zorundasın kitabı :) okudum.Abimin çekmecelerde duran bir kitabını buldum :) Refik Halit Kalay-Memleket Hikayeleri  severek okudum hem de nasıl okudukca sonunu merak ettim :) gerçi beni sonu hayal kırıklığına uğratmıştı ama yine de çok beğendim.O gün bugündür seviyorum kitap okumayı ve her zaman gördüğümde dile getiririm öğretmenime sizin sayenizde sevdim diye :) çok sert dururdu kendisi yapısı gereği ama her bağrışında gözlerinin içi gülerdi :))
Yine çok uzun oldu bu post.umarım sıkılmazsınız okurken Mimlerin ikisini bitirdim sırada 2 tane daha var :) artık ne zaman cevaplarım bilinmez :))

Bu aralar karışığım ben biraz özlem duyuyorum babama karşı :((  gözyaşlarımı tutamıyorum zaman zaman...çok özlüyorum onu...

Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum.
Sevgiler...

Not: geçen sene bu ayda babam ameliyat olmuş bir gün yogun bakımda kalması gerektıgını soylemıstı doktorumuz ama tam altıgun kaldı ve yedıncı gun 11 martta odaya cıkmıstı o gunlerı unutmak cok zor ama yıne de hatırlamak ıcın anısı bıle var benım ıcın yazmak ıstedım.:(

30 yorum:

laleninbahcesi dedi ki...

Firarperesti başucu kitabı yapacak kadar sevmitim ben...
ya kitap okumayı sevmeseydim diyorum irkiliyorum:))
Çok selam sevgi

Unknown dedi ki...

Laleninbahcesi ; sen sevmeseydin bizim için daha kötü olurdu vallahi sevgiler :)

Syhn dedi ki...

bu mim bekletilmez ama :)
kitap mimlerine karşı hassas oallaım lütfen en sevdiğim postlar kitap mimleri :)

Unknown dedi ki...

Syhn ; tamam bir daha bekletmem :)

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Hic uzun degil aksine kisacik geldi yaziniz bana.firarperesti okumamistim. Cok guzelmis... Refik Halid Karay'i da 15 yasinda okumustum. Hatirladim simdi. Sevgiler.

Limon çiçekleri dedi ki...

Canım benim mimini almak için bloguma uğrarmısın?

Zeynep Özmen Ünlü dedi ki...

Sevgili Burcum, Bazı blog arkadaşlarımı çok yakın hissediyorum, o yüzden böyle hitap etmek istedim... Şu an bu kitap başucumda ve bende altını çize çize okuyorum. daha o sayfalara gelmedim ama, bu kısa hikayeler arasında ne kadar süzülüp kenara konulacak şey var dimi ?

Unknown dedi ki...

Kiraz Çekirdeği ; sağol canım o zaman benim tavsiyemle okursun belki :)sevgiler.

Limon Çiçekleri ; aldım canım mimi sevgiler...

ZeynepÖzmenÜnlü ;canım benim sağol :) ne güzel bir tesadüf olmuş hadi sen de bitirde yaz blogunda sevgiler :)

Adsız dedi ki...

değişik bi mim olmuş çok ta güzel olmuş :)))

mrtha dedi ki...

benim de firarperest'te altığı çizdiğim çok yer var mimleri toplayıp cevaplamak da güzel:))

Hande dedi ki...

bu kitabı merak etmiştim ama kötü yorumlar beni uzaklaştırdı. Şimdi gene merak ettim canım :)

sünter dedi ki...

Sabreden dervis muradina ermis:))Cok sagol canim burcum..

Elif Safak´in babave pic kitabini okudum onu bir daha hic okumam sandim.Bir kac yil sonra ASK kitabini okuyunca hayran kaldim.
Simdi bu kitabida bende merak uyandirdi. Hele 55. sayfadan olan o alinti...
Sanirim bu kitabi almaliyim...

Baban icin yazdigin....ne diyeyim burcum... bu özlem gecmiyor ama onunla yasamayi ögreniyorsun sadece biraz zaman aliyor. Sadece biraz zaman....

Öpüyorum seni

Unknown dedi ki...

Siyah Süt ; teşekkürler :))

Gök; sağol canım...

Hande ; bence okumalısın aslında beğeni herkese göre değişir biliyorsun sevgiler :)

Sünter Annem ; rica ederim annem :) evet zaman zaman bu durum için en iyi ilaç sanırım.okumalısın evet beğenirsin annem sevgiler :)

Meyra dedi ki...

bak ne güzel biraz çocukluğuna inmiş o güzel günleri hatırlamışsın, bazı mimlerin seviyorum bıraktığı izleri buda onlardan biriydi:)
babaya özlem hiç bitmez, ne mutlu sanaki o özlemle yaşamayı biliyosun hatta özlemeyi biliyosun şekerim daha ne olsun..
sevgiyle kal, öpüyorum seni..
bu arada ben firarpereti alalı 3 ay oldu kitaplıkta beni bekliyo, sıra gelirse okunacak:((

Unknown dedi ki...

Meyra ; haklısın canım özlemek ve özlenmek güzeldir :) kitabı en kısa zamanda oku canım :) sevgiler.

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Çok güzel bir kitaptı Firarperest Burcu'cum.
Seni okumak ne güzel:)
Sevgiler kocaman:)

Unknown dedi ki...

Özlem ; evet canım teşekkürler sevgiler :)

Nihan dedi ki...

sana da iyi haftasonları canım.sık sık yaz olur mu.

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Burcucum; sen daha gencecikken bazen okuyamadığını söylüyorsun ya, bende kaç senedir var bu durum bilsen..Artık sadece sudoku çözebiliyorum ve beslenme-sağlık kitapları okuyabiliyorum. Başka hiçbir şeye konsantre olamıyorum maalesef. Yaşım 'biraz daha' ilerlerse, belki..Kafanı toparlayabildiğin zamanlarda açığı kapat canım benim. Daha gençsin.. Sevgiler..

Adsız dedi ki...

hala alıp okumadım kızıyorum kendime... 'AŞK' kitabından sonra çok merak ettim hele ismi cezbetti beni 'FİRARPEREST ' :)

Unknown dedi ki...

Nihan Sarı ; sen de canım :)

Lezzetli Somunlar ; evet ablacım haklısın kapatıcam :))sevgier...

Habinos; bence de okumalısın altı çizilmelik çok güzeller :)

Noni dedi ki...

Ben de aynen LEZZETLİ SOMUNLAR gibiyim hiç konsantre olamıyorum kitaba başlıyorum ve aklıma başka işler geliyor onları yapıyorum bu durumdan nefret ediyorum ama mutlaka kendime aşılamam gerekiyor, burda herkesin elinde kitap var yolda yürürken, tıklım tıklım metroda ayakta dururken bile kitap okuyorlar, ayıp bana vallahi :(

Unknown dedi ki...

Noni ; hadi ya ne güzel sanırım bu biraz alışkanlık ben ne yolda ne seyahatta uzun süre okuyamam :( hadi sen de başla sevgiler :)

MAVİANNE dedi ki...

canım ne güzel olmuş bu mimler
ellerine sağlık
keyifle okudum
baba özlemi bir başka olur sanırım
Allah dayanma gücü versin canım

güzel bir hafta diliyorum sana

Unknown dedi ki...

Mavianne ; teşekkür ederim size de güzel haftalar :))

Adsız dedi ki...

uzaktan sevmek en güzelidir bazen;
bu kitabı bir arkadaşım okuyordu,bana direk bu parçasını okuttu,seni anlatıyor resmen diye:D

Ebru dedi ki...

ne güzel demlenmiş bir mim olmuş.

Unknown dedi ki...

Prettyflowery ; hoşgeldin öncelikle :) ben de kendime benzetmiştim bu kısmı kitapda kendimizden çok parcalar var sevgiler :))

Nehir İda ; evet öyle oldu canım sağol sevgiler :)

Adsız dedi ki...

babalar unutulmaz,unutamayız,,,,mim güzel olmuş zevkle okudum...

Unknown dedi ki...

Ceylan ; canım sağol asla unutulmaz :)